Maďarské knedlíčky ze staršího chleba: Jsou tak výborné, že u nás doma zmizí, jakmile jejich vyberu z hrnce!

Výborný Receptíky na maďarské houskové knedlíky, které jsou tak skvělé, že je mohu jíst i samy – bez omáčky či dalších příloh. Když do nich navíc přidám osmaženou slaninu, míjejí se doslova jako teplé rohlíky. A klidně je můžete i zamrazit, když budete potřebovat chutnou přílohu, stačí jen rozmrazit, ohřát na páře a máte přílohu jako lusk!

potřebujeme:
10-12 krajíců chleba nebo jiného pečiva (cca 500 g)

¾ šálku – 1 a ¼ šálku teplého mléka

2 lžíce čerstvé petrželky

Sůl a pepř

2-3 vejce

Kousek pálivé papriky nakrájené nadrobno nebo pálivého koření (pokud nemáte rádi pálivé, vynechejte)

Volitelné: Slaninka, osmažená cibule, šunka, česnek nebo výbornou volnou jsou i škvarky

postup:
Chléb natrháme na kousky, přendáme do misky a zalijeme mlékem – mléka možná budete potřebovat více či méně, podle toho, jaký suchý je chléb. Chléb s mlékem lehce promícháme, přikryjeme a necháme 30 minut odležet. Potom prohněteme rukama a vytvoříme husté těsto. Do tohoto těsta přidáme vejce a ostatní přísady, mícháme, dokud nevznikne jednotná hmota – těsto by se nemo příliš lepit. Promícháme tak, aby vznikla jednotná hmota. Pokud se vám těsto zdá příliš řídké, přidejte 1-2 lžíce krupice (díky krupici budou knedlíčky nadýchanější). Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama kuličky a ty jednoduše uvaříme ve vroucí vodě. Vaříme asi 20 minut a sem tam promícháme. Potom vyjmeme a servírujeme horké.

Přejeme vám dobrou chuť! 

Komentáře

Komentáře

Loading...