Měkkoučké Žu-Žu rohlíky z kysané smetany a jogurtu!

Vynikající a nadýchané pečivo z jogurtovo-smetanového těsta. Nejlépe chutnají s trochou másla, ochutnejte je i vy!

postup:
100 ml zakysané smetany

100 ml jogurtu

100 ml mléka

100 ml oleje

2 lžičky cukru

2 vejce

40 g čerstvého droždí

1-2 lžičky soli

700 g hladké mouky

náplň:

200 g studeného másla

200 g strouhaného sýra

Na potření:

žloutek

postup:
Smícháme jogurt, mléko a smetanu (všechny přísady musí mít pokojovou teplotu), přidáme cukr, kvasnice a 4 malé lžičky hladké mouky. Počkáme dokud vyjde kvásek.

Pak přidáme ostatní přísady a uhněteme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Těsto natáhneme rukama nebo rozválíme na pracovní desce a na vrch nastrouháme studené máslo. Potom srolujeme a necháme odpočívat 20 minut.

Potom těsto rozválíme do tvaru obdélníku a ten rozkrojíme na 5 pruhů. Pruhy nakrájíme cik-cak tak, aby nám vznikly malé trojúhelníčky. Ty posypeme sýrem, srolujeme a přendáme na pelch vystlaný papírem na pečení a potřeme rozšlehaným žloutkem.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 

 
zdroj: coolinarika

Komentáře

Komentáře

Loading...