Velikonoční nádivka podle prababičky: Díky tajné přísadě je tak chutná, že zmizí dříve, než hlavní chod!

Tato sváteční nádivka je nejlepší, jakou znám. Prababička do ní vždy přidávala i kopřivu – tu mladou jarní a nádivka je díky ní ohromně chutná. Kdo tento recept nezná, doporučuji vyzkoušet. Je to skutečně lahůdka, na Velikonoce u nás nemůže chybět!

potřebujeme:
10-12 rohlíků

8 žloutků

8 bílků

1 Máslo

Sůl, pepř

majoránka drcený

mletý zázvor

Špetku muškátového oříšku

mladou kopřivu

uzené maso

Vepřové sádlo na vymazání pekáče

postup:
Nejdříve si klasickým způsobem připravíme uzené masíčko – povaříme ho ve vodě, pak vybereme nakrájíme na kostičky a vývar necháme- Později s ním přelijeme rohlíky.

 

V samostatné misce si máslo (Heru a žloutky utřeme, přidáme podle chuti sůl, pepř, rozdrcenou majoránku, mletý zázvor, muškátový oříšek, omytou a nejemno nasekanou mladou kopřivu, postupně přidáváme na kostičky nakrájené rohlíky, které poléváme vývarem a masíčko nakrájené na kostičky . Vše promícháme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do hmoty.

Vložíme do vymazaného pekáče.

Pečeme dozlatova.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Komentáře

Komentáře

Loading...